Вітаємо Вас на нашому блозі

На цьому блозі ви можете дізнатися все цікаве про нашу школу

понеділок, 9 травня 2022 р.

9 травня 2022 року Україна відзначатиме День Європи

9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року.
День Європи для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 
У цей день проводяться освітні заходи про Європейський Союз, запроваджуються культурні та творчі ініціативи, відбувається вручення відзнак та премій.
18 квітня 2022 р. Президент України Володимир Зеленський передав заповнену анкету-опитувальник главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу. Він зазначив, що це один з етапів для нашої держави
до вступу у ЄС. «Поступ нашої держави до ЄС відбувається в дуже трагічний час, коли багато українців, які сповідують європейські цінності, втрачають життя. Однак народ України об’єднаний цією метою – відчувати себе нарівні,частиною Європи, частиною Європейського Союзу. Ми віримо, що здобудемо підтримку й станемо кандидатом на вступ. Після цього розпочнеться фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і що вона буде позитивною для історії нашого народу, зважаючи на ціну, яку він заплатив на шляху до незалежності й демократії».
Зараз в Україні проходить  війна.Зазначимо, що, за даними ООН, станом на кінець березня, з початку повномасштабного вторгнення Росії з України виїхали понад чотири мільйони людей. Найбільше українських біженців прибуло до Польщі.Як раніше повідомляв ZAXID.NET, українські біженці можуть жити в ЄС упродовж трьох років. 29 березня Рада Євросоюзу погодила план щодо підтримки українських біженців, а також країн ЄС, які приймають переважну більшість із них. На початку квітня Єврокомісія оприлюднила правила працевлаштування українців у країнах ЄС. Президент Польщі Анджей Дуда підписав три законопроекти, які мають полегшити перебування біженців з України. 
До вашої уваги  відеопрезентація "Подорожуємо Польщею"

Немає коментарів:

Дописати коментар